Ontdek de tulpenvelden aan de kust

Delen?

Tulpenvelden kleuren de bollenstreek in Noord-Holland met de mooiste kleuren. Een keer per jaar, voor een paar weken staan de bollenvelden in bloei. Het begint met de knalgele narcissen in alle soorten en maten. Daarna voegen de diepblauwe, roze en witte hyacinten zich bij de kleurenpracht. De uitgestrekte tulpenvelden maken de kleurexplosie compleet. Enorme velden met prachtige bloemen strekken zich uit tot aan de horizon. Op een mooie dag zet het ondergaande zonnetje alles in een gouden gloed. Dit is de mooiste tijd van het jaar in de bollenstreek. Dit is hét moment om een bezoekje te brengen aan de tulpenvelden in Noord-Holland.

Ontdek de tulpenvelden

In de Kop van Noord-Holland vind je ruim zesduizend hectare bollenvelden. Nergens ter wereld vind je zo’n groot bloembollengebied. Kilometers ver strekken de bollenvelden zich uit, vanaf Callantsoog en Anna Paulowna tot Julianadorp aan Zee. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes langs de tulpenvelden. Ook met de auto is het prachtig toeren langs de bloeiende tulpenvelden in de Kop van Noord-Holland.

Tulpenbollen voor je tuin

Wil je de bloemenpracht naar je eigen tuin halen? Verschillende kwekers verkopen tulpenbollen langs de weg, sommigen hebben zelfs online webshops. De beste tijd om tulpen te planten is in oktober en november. Geniet dus nu van de bloemenpracht in de bollenstreek en koop vast wat bloembollen bij een lokale kweker. Dan geniet je volgend jaar van prachtig bloeiende tulpen in jouw eigen voor- of achtertuin.

Pluktuin Floratuin Julianadorp

Wil je graag een mooie bos tulpen mee naar huis? Ook dat kan! De bekendste pluktuin is Floratuin Julianadorp. Hier heb je de keuze uit verschillende tulpen in allerlei kleuren en maten. Alleen het plukken is al een beleving op zich. Wandel door de paden tussen de prachtige bloemen en kies de mooiste uit. Zo stel je in een handomdraai een prachtige bos samen en blijven de tulpenvelden intact. Jij blij, de kwekers blij.

Boek nu jouw uitje naar de bollenstreek

De beste tijd om de tulpenvelden in volle bloei te zien is van eind april tot halverwege mei. Boek nu alvast een fijn vakantiehuisje in de natuur om optimaal te genieten van de kleurrijke bloemenpracht. Word wakker tussen de bloeiende tulpen en geniet van de rust en de stilte. Vier het voorjaar met Vrijheid aan de Kust. Bekijk hier ons complete aanbod vakantiehuisjes, chalets, appartementen en groepsaccommodaties en plan jouw bezoek aan de bloeiende tulpenvelden in Noord-Holland. 

Meer ontdekken?