Over Callantsoog

Het dorpje Callantsoog

Callantsoog is een zeer populaire badplaats aan de kust in de Kop van Noord-Holland. Het dorp ligt recht tegen de duinen en dus zeer dicht bij het strand en de prachtige Noordzee. Je bent dus altijd maar een paar honderd meter verwijderd een heerlijk dagje strand!

De omgeving van Callantsoog

Callantsoog staat natuurlijk bekend om haar mooie stranden en drukke zomers. Maar naast het strand bied het dorpje vele opties voor andere heerlijke activiteiten. Callantsoog is namelijk omringd door prachtige bloembolvelden, grote bossen en niet te vergeten, veel keurig onderhouden fietspaden. Tevens is het prachtige natuurgebied Het Zwanenwater nog geen 500 meter verwijderd van het centrum!

Deze omgeving bied dus veel mogelijkheden tot hele mooie, lange fietsroutes, maar ook wandelroutes en andere activiteiten. Perfect voor een fietsvakantie dus!

Toch is de favoriet vaak het mooie strand wat deze badplaats te bieden heeft. De stranden zijn netjes onderhouden, schoon en om de paar honderd meter voorzien van een gezellige strandtent waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch, koffie of diner. En dit alles in de warmte van het zomerse zonnetje! 

Kort samengevat is Callantsoog dus een super locatie in alle seizoenen! Van mooie warme zomerdagen op het strand, tot prachtige wandelingen over een wit besneeuwt strand.

Wat is er te doen?

Callantsoog heeft naast een super mooie omgeving ook een hoop geschiedenis, die tot op de dag van vandaag nog steeds te bekijken en te beleven valt bij een aantal musea in de buurt. Een bekend voorbeeld is het knusse museum Boerderij Tante Jaantje. Het museum neemt je mee terug in de tijd en laat zien hoe de badplaats er vroeger uit zag en hoe de inwoners toen leefde. Ook de vuurtoren de Grote Kaap mag niet missen op je to-do list. Deze vuurtoren staat pal op het duin tussen Callantsoog en Groote Keeten in en is dus een super 2 in 1, een kijkje bij de toren en een kijkje in het prachtige duinlandschap.

Meer informatie over activiteiten en evenementen vind u op: www.hollandbovenamsterdam.nl

Wij verhuren natuurlijk veel prachtige accommodaties in Callantsoog. Van gezellige onderkomen voor kleine gezinnetjes tot geweldige groepsaccommodaties.

Bekijk al onze huizen in Callantsoog >

Delen?

Meer ontdekken?